iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ilk gününde 4 milyon ön sipariş aldı

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ilk gününde 4 milyon ön sipariş aldı

Geçen cuma ilk dalga ülkeler için ön siparişe açılan yeni Apple telefonları, firmanın son iki yıldır gösterdiği ön sipariş performansının üstüne çıkmayı başarmıştı. 2012'de iPhone 5 ile ilk ön sipariş gününde 2 milyon, 2013'te iPhone 5s ve iPhone 5c ile tahmini 2,2 milyon talep toplayan Kaliforniyalı firma, bu yıl son rekorunu neredeyse ikiye katlayarak beklentilerin üstünde bir ilk gün geçirdiğini resmen açıkladı.

Apple'nin resmi internet sitesinde yayımlanan basın açıklaması, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Japonya, Hong Kong, Singapur, Fransa, Almanya ve Porto Riko'dan toplam 4 milyon sipariş geldiğini gözler önüne serdi. Önümüzdeki cuma günü, Apple Store mağazaları bulunduğu konumun yerel saatine göre sabah 8'de kapılarını sınırlı sayıdaki mağaza stoğunu satmak üzere açacak. Yoğun talep nedeniyle Apple Store çalışanları dahi iPhone 6 Plus modelini satın almakta güçlük yaşayacak ve internet üzerinden alınan ön siparişlerin ciddi bir kısmı ancak ekimde tüketicilere ulaştırılabilecek.

10 ülkeyi kapsayan ilk dalgada sıkıntılar yaşanadursun, sonraki dalganın kapsadığı 22 bölge için 19 Eylül'de ön sipariş alımı başlayacak ve yeni cihazlar resmen 26 Eylül'de satışa çıkacak. Bu ülkeler şöyle; Türkiye, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Katar, Man Adası, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Rusya, Suudi Arabistan, Tayvan, Yeni Zelanda.



Eklenme tarihi: 15.09.2014
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler