iPhone 6 fiyatları netleşmeye başladı, 8 GB iPhone 5s göründü

iPhone 6 fiyatları netleşmeye başladı, 8 GB iPhone 5s göründü

Dün geceki 9 Eylül etkinlik duyurusundan sonra Apple ürünleriyle alakalı yeni iddialar birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Ünlü İspanyol mobil operatörü Telefonica'dan edinildiği ifade edilen son bilgilere göre, yeni Apple telefonları önceki cihazlardan daha pahalı fiyatlandırılacak. Halen üretici firmayla görüşmelerini sürdüren Telefonica'nın tahmini fiyatları, iPhone 6 ve iPhone 6L'nin ne kadar pahalı olacağını gözler önüne seriyor.

Halihazırda 16 GB iPhone 5s'yi 699 avro, 32 GB'lik sürümü 799 avro ve 64 GB sürümünü ise 899 avrodan satmakta olan Cupertino merkezli teknoloji devi, 4,7 inçlik iPhone 6 için 750 avro gibi bir başlangıç fiyatı belirlemiş görünüyor. Ekran genişliği ve güç ünitesindeki ciddi artış nedeniyle böyle bir artışı uygun gördüğü düşünülen firmanın 5,5 inçlik iPhone 6L içinse 950 avroya kadar çıkacağı ileri sürüldü. Mevcut fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda, yeni iPhone'ler daha pahalıymış gibi görünse de, başlangıç modellerinin hafıza bilgisi netleşmediğinden yorum yapmak için acele etmemek gerekiyor. 128 GB'lik bir versiyonu hazırlanan sekizinci nesil iPhone modellerinin bu fiyatlara 32 GB depolama hafızası nedeniyle çıkarılma olasılığı da bulunuyor.

Çinli kaynakların dikkat çeken yeni iddiası ise, 8 GB iPhone 5s versiyonunun 9 Eylül'de açıklanacağı bilgisini ortaya çıkardı. Şimdiye kadar bu ucuz iPhone 5s sürümü hakkında diğer kaynakların herhangi bir paylaşımına şahit olmamıştık. Ancak eğer iddia edildiği gibi iPhone 6 sürümleri daha pahalı fiyatlandırılacak olursa, ucuz bir iPhone 5s'nin piyasaya sürülmesi, tüketicinin daha yeni bir donanıma daha ucuz fiyatlarla ulaşması anlamına gelecektir. Üst kademe ve nispeten daha düşük fiyatlı alt kademe arasındaki dengeyi koruması adına 8 GB iPhone 5s'nin mantıklı bir hamle olacağı aşikar. Tüm bunlar ve daha fazlasını şu günlerde üç katlı bir tanıtım alanı inşa edilen Flint Center'de, 9 Eylül günü öğreneceğiz. Bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 29.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler