iPhone 6'nın ekran çözünürlüğü

iPhone 6'nın ekran çözünürlüğü

Apple, önümüzdeki ayın başında her yıl düzenlenen WWDC 2014 geliştirici konferansını organize edecek. iOS 8 işletim sisteminin detaylandırılacağı bu etkinlik öncesi, platformun üçüncü ekran çözünürlüğü güncellemesine dair önemli veriler ortaya çıktı. Dün iPad için yeni çoklu görev fonksiyonlarını internete sızdıran Mark Gurman, bugün okuyucularına yeni nesil Apple telefonlarının benimseyeceği çözünürlük seviyesi hakkında bilgi verdi. Sektörün en güvenilir ismi, cihazın test faaliyetleri hakkında bilgi sahibi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, iPhone 6 ve 5,5 inçlik telefon-tablet melezinin 1704 x 960 piksel çözünürlük seviyesine çıkacaklarını iddia etti.

Halihazırda yazılımsal olarak iPhone 5, 5s ve 5c'nin 538 x 320 piksel temel çözünürlük standardını kullandıklarını belirten Gurman, işletim sisteminin 2x piksel modunda çalışarak bu modellerin yerel ekran çözünürlüğü olan 1136 x 640 piksele ulaştığını hatırlattı. Buna benzer şekilde yeni nesil iPhone modellerinin 3x moduna geçiş yapıp hem ekosistem ve uygulamalarının sıkıntısız bir şekilde ölçeklendirilebilmesini hem de retina çözünürlük sınırının altına düşmemesi bekleniyor. Birden fazla ekran teknolojisi ve çözünürlük standardı üzerinde çalışan Amerikalı teknoloji devi, büyük olasılıkla 1704 x 960 piksel standardında karar kılacak.



Mevcut Apple telefonlarındaki arayüzün büyültülmüş bir formda iPhone 6'ya uyarlanacağı bilidirilirken; Safari, Haritalar gibi bazı uygulamalarda büyük ekran ve yüksek çözünürlükten daha iyi istifade edebilmek için farklı piksel modlarının tercih edilebileceği belirtiliyor. Apple, ayrıca geliştiriciler için birden fazla çözünürlük modu içeren geliştirici araçları da sunmayı planlıyor. iPhone 5'in ekran çözünürlüğünü de aylar öncesinden bildirmeyi başaran 9to5Mac.com'un ünlü editörü, uygulamalar için yazılımsal düzenleme ihtiyacı doğursa da 1704 x 960 piksele geçişin 1136 x 640 piksel seviyesine geçişten daha kolay olacağını ifade ediyor.

16:9 en-boy oranını kullanmaya devam edecek yeni iPhone'ler, eğer iddia edilen 4,7 inç ve 5,5 inç ekran büyüklüklerinde sunulacak olursa, sırasıyla 416 ppi ve 356 ppi piksel yoğunluğu rakamlarına ulaşacaklar. iOS 8 işletim sisteminin önyüklü olacağı akıllı telefon(lar), hız iyileştirmeleri, performans artışı ve güç tasarrufu odaklı düzenlemeler içeren Apple A8 yongasıyla sonbaharda piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 14.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler