Apple iPhone 6 eylülde iki farklı ekran sürümüyle piyasaya sürülecek

Apple iPhone 6 eylülde iki farklı ekran sürümüyle piyasaya sürülecek

Sekizinci nesil iPhone ile meşhur akıllı telefon ailesi için oldukça önemli değişikliklere imza atacak olan Apple, tedarik zincirindeki uzak doğulu üreticilerle çalışmalara başlıyor. Nikkei'nin iddiasına göre; Japonya'daki sıvı kristal panel üretim tesislerinde yeni iPhone'ler için hazırlıklara başlayan Sharp ve Japan Display, nisan, mayıs, haziran aylarını kapsayan yılın ikinci çeyreğinde yüksek hacimli seri üretime başlayacak.

Panel tedarikçileri arasında LG Display da bulunan Cupertino merkezli teknoloji şirketi, 4,7 ve 5,5 inçlik iki farklı telefon üzerinde çalışıyor. Önceki nesil iPhone'lerden daha yüksek çözünürlüklü olacağı bildirilen akıllı telefonlardan iPhone 6 olarak bilinen 4,7 inçlik sürümün eylülde piyasaya sürüleceği iddiaları neredeyse kesinleşti. Ancak telefon-tablet melezi sınıfını hedef alan 5,5 inçlik yeni nesil Apple çözümü için aynısını söylemek şimdiye kadar mümkün değil. Buna rağmen Nikkei, büyük ekranlı modelin de iPhone 6 ile birlikte çıkış yapacağını rapor ederek Amerikalı üreticinin sonbaharda yine iki telefonla tüketicilerin karşısına çıkacağını ileri sürdü.

Cihazlara entegre edilecek parmak izi okuyucuların da seri üretimine başlandığını bildiren Asyalı haber sitesi, şubat ayında Sony'nin Apple için çok daha fazla sayıda CMOS kamera sensörü tedarik etmek için firma ile masaya oturduğunu rapor etmişti. İki farklı büyüklükte iPhone 6 modelleri hazırlandığı iddiası, daha önce Bloomberg ve Wall Street Journal gibi güvenilir kaynaklar tarafından da gündeme getirilmişti.



Eklenme tarihi: 27.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler