iPhone 6 anakartı görüntülendi, yeni özellikler ortaya çıktı

iPhone 6 anakartı görüntülendi, yeni özellikler ortaya çıktı

Kasa çizimleri ve maketlerini takip eden gerçek donanım parçalarından sonra iPhone 6'nın anakartı da görüntülendi. Henüz çiplerin devre kartı üzerine basılmadığı ham haldeki anakart, yeni nesil Apple telefonu hakkında yeni detayları da beraberinde getirdi. Sızıntıyı gerçekleştiren Nowhereelse.fr sitesinin güvenilir kaynaklarına göre, bu yılın ilk iPhone'sinde önceki nesilden farklı olarak iki yeni kablosuz teknolojiye yer verilmiş olacak.

Rakipleri tarafından geçtiğimiz yıl benimsenmeye başlayan Wi-Fi 802.11ac kablosuz veri aktarım protokolü, çok yaygın bir şekilde kullanılabiliyor olmasa da artık mobil cihazlar için olmazsa olmaz haline gelmiş durumda. iPhone 6'da bu standarda destek sunacak bir Wi-Fi çipi kullanacağı ileri sürülen Kaliforniyalı üreticinin ayrıca yıllardır söylentilere konu olan NFC desteğini de bu telefonuyla kullanıcılarına sunacağı ifade ediliyor. Dünya genelinde kabul görmüş bir yakın mesafeli veri aktarım yöntemi olan NFC de tıpkı Wi-Fi 802.11ac gibi Apple'nin göz ardı edemeyeceği bir kablosuz teknoloji konumuna yükselmiş bulunuyor.

4,7 inç 1704 x 960 piksel IPS LCD ekran, çift çekirdekli Apple A8 çipset, 13 MP kamera ve 1.810 mAh pilli iPhone 6, yaklaşık iki ay sonra resmen piyasaya sürülecek. Yıl sonunda doğru 5,5 inç büyüklüğündeki Apple markasını taşıyan ilk telefon-tablet melezi iPhone Air de tüketicilerle buluşacak.



Eklenme tarihi: 26.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler