Bloomberg: 4 inçlik iPhone 5SE'ye Apple A9 çipi güç verecek

Bloomberg: 4 inçlik iPhone 5SE'ye Apple A9 çipi güç verecek

Bugün Apple'nin çip tasarımından sorumlu baş yöneticisiyle yaptığı röportajı okuyucularıyla buluşturan Bloomberg, gelecek ay düzenlenmesi beklenen Apple bahar etkinliğine de değindi. Etkinlikte tanıtılması beklenen 4 inçlik iPhone sürümü ve 9,7 inçlik yeni iPad'de hangi çiplerin kullanılacağı ifşa edildi.

Uzun süredir teknoloji devinin çip tasarım bölümünden sorumlu olan Johny Srouji ile oldukça değerli bir röportaj gerçekleştiren Bloomberg, satırların arasına isimsiz kaynaklarından elde ettiği son bilgileri de sıkıştırmayı ihmal etmemiş. 15 Mart'ta düzenleneceği tahmin edilen tanıtım etkinliğinde 4 inçlik bir iPhone duyurulacağını doğrulayan kaynak, cihaza iPhone 6s telefonlarında da kullanılan Apple A9 yongasetinin eşlik edeceğini yazdı. Ayrıca 9,7 inçlik yeni iPad Air 3 modelinin ise daha önce ilk kez iPad Pro'da kullanılan A9X ile donatılacağı ileri sürüldü.

iPhone 5SE ismini taşıması beklenen 4 inçlik yeni Apple telefonu, iPhone 5s ile iPhone 6'nın karışımı olan dış aksamıyla daha uygun bir fiyat seviyesinden mart sonunda satışa sunulacak. Touch ID, canlı fotoğraflar, Apple Pay gibi fonksiyonlara sahip olsa da yeni cihazda 3D Touch destekli bir dokunmatik panel bulunmayacak.



Eklenme tarihi: 18.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler