Apple iPhone 5s ve iPhone 5c resmen satışa sunuldu, Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı hakkında tüm detaylar

Apple iPhone 5s ve iPhone 5c resmen satışa sunuldu, Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı hakkında tüm detaylar


On gün önce Apple'nin Cupertino kampüsünde teknoloji basınına tanıtılan yeni nesil iPhone akıllı telefonları bugün resmen tüketicilerin beğenisine sunuldu. Önceki nesil cihaz tanıtımlarının aksine bu sene iki farklı model duyuran Amerikalı teknoloji şirketi, serinin en üst seviyesi için iPhone 5s, alüminyum kasalı iPhone 5'in yerine orta segmente sürülecek iPhone 5c'yi gün yüzüne çıkarmıştı.

1136 x 640 piksel çözünürlüklü 4 inçlik aynı IPS LCD panelin eşlik ettiği cihazlardan yeni nesli temsil eden iPhone 5s, 1.3 GHz hızında 64-bit destekli ARMv8 mimarisini referans alan çift çekirdekli Cyclone işlemci, Imagination Technologies'in yeni nesil Rogue GPU ailesine mensup dört çekirdekli PowerVR G6430 grafik işlemci, M7 yardımcı işlemciyi bünyesinde barındıran Apple iPhone 5S28 nm Apple A7 yongada sisteminden gücünü alıyor. Telefonun diğer özellikleri şöyle; daha büyük piksellere sahip 8 MP iSight ana kamera sensörü, 2 MP FaceTime HD görüntülü görüşme kamerası, 1 GB LPDDR3 RAM, 16/32/64 GB dahili hafıza, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, ana ekran düğmesine entegre Touch ID biyometrik sensör, iOS 7 işletim sistemi ve yaklaşık 1.570 mAh büyüklüğünde tasarlanan güç ünitesi.

Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri bulunan iPhone 5s depolama seçeneklerine göre sırasıyla 649$/699€, 749$/799€, 849$/899€ fiyat etiketlerine sahip olacak. İlk etapta ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Avustralya, Singapur, Çin, Fransa, Hong Kong ve Japonya'da piyasaya sürüldü. Altın renkli sürümden stok sıkıntısı yaşandığı için ancak ekimde tüketicilere ulaştırılabilecek aygıtın Apple Store üzerinden satın alınması halinde dağıtım, diğer renk seçenekleri için 1-7 iş günü içerisinde başlıyor. iPhone 5s'nin Türkiye'de üç büyük operatör aracılığıyla aralık ayına doğru giriş yapması ve fiyatının 3.000 TL sınırında olması bekleniyor.

Apple iPhone 5S ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız
Apple iPhone 5C
iPhone 5 ile aynı teknik özellikleri beraberinde getiren iPhone 5c, sarı, pembe, mavi, beyaz ve yeşil renklerde dizayn edilen polikarbonat kasayla geliyor. Selefinden daha büyük bir pilden gücünü alacak renkli iPhone, 250 saate kadar bekleme ve 10 saat 3G üzerinden konuşma süresi vaat ediyor. 16 GB'lik sürümü 549$/599€, 32 GB'lik sürümü ise 649$/699€ fiyatla satılan akıllı telefonun bütçe dostu olduğunu söylemek güç. iPhone 5s ile birlikte ülkemizde satılmaya başlayacak akıllı telefon iPhone 5'ten daha ucuz fiyatlandırılacaktır.

Apple iPhone 5C ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Apple iPhone 5s ve iPhone 5c'nin ilk kutu içeriği videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 20.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler