Apple, plastik kasalı iPhone 5c'yi üretimden kaldırmayı planlıyor

Apple, plastik kasalı iPhone 5c'yi üretimden kaldırmayı planlıyor

Çok sayıda renk seçeneğine sahip polikarbonat kasalı ilk Apple telefonu olan iPhone 5c, geçen sene satışa sunulmasına rağmen şimdiden gözden düştü. Taiwan's Industrial and Commercial Times tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünya devi teknoloji üreticisi, 2015'te 5c'nin seri üretimine son vermeyi planlıyor.

Geniş ekranlı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sayesinde 2014'ü 70 milyonun üzerindeki rekor niteliğinde satışla kapatacak olan Apple, dün borsada 700 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak ikinci bir rekor kırdı. Yeni nesil telefonlarından istediğini alan Cupertino merkezli şirket, iPhone serisinin alt segmentinde düzenleme çalışmalarını da ihmal etmiyor. Geçen hafta iPhone 5c ve iPhone 4S üretiminin son bulacağı iddiası internette dolaşmış ve iPhone 5s'nin en ucuz iPhone ünvanına sahip olacağı ifade edilmişti. Tayvan'dan gelen haber de bu söylentiyi doğruladı.

Apple tedarik zincirindeki Wistron ve Foxconn'a dayandırılan haber, plastik kasalı ucuz iPhone 5'in -iPhone 5c- üretimden kalkacağını gözler önüne seriyor. Halihazırda yalnızca 8 GB hafızalı sürümü satışta olan 5c, yurtdışında iki yıl taahhüt ile ücretsiz olarak satın alınabiliyor. Ülkemizdeki Apple Store resmi satış fiyatı ise 1.449 TL.



Eklenme tarihi: 26.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler