8 GB'lik iPhone 5c satışa çıkıyor

8 GB'lik iPhone 5c satışa çıkıyor

Piyasadaki satış performansı sorgulanmaya başlayan iPhone 5c, yıllardır tek cihaz politikası yürüten Apple'nin geçen seneki ikinci telefonu olarak satışa çıkmıştı. Alüminyum iPhone 5'in polikarbonat kasalı ve renk çeşidi bol versiyonu olan 5c'nin daha düşük bir fiyatla alıcı bulacağı iddia edilmiş, ancak aygıt diğer iPhone'lerden pek de farklı olmayan bir fiyatla çıkış yapmıştı. Yeni nesil iPhone 5s'nin aksine üreticinin planladığı tüketici talebini yakalamaktan uzak kalan plastik iPhone, milyonlarca ürünün depolarda toz tutmasına neden oldu.

Çin ve diğer büyük marketlerde de durumun değişmemesi üzerinde yeni bir hamleye hazırlanan Apple, yarın itibarıyla 8 GB dahili hafıza daha ucuz bir iPhone 5c sürümünü tüketiciyle buluşturacak. Almanya ve İngiltere'de operatör stoklarına girmeye başladığı bildirilen cihazlar, 16 GB'lik 5c sürümünden yaklaşık 60 avro daha ucuz satılacak. Türkiye'deki resmi Apple Store fiyatı 1.849 TL olan iPhone 5c, çevrimiçi alışveriş sitelerinde 1.600 liraya kadar düşmüş durumda. iPhone 5c 8 GB'nin ülkemizde 1.300-1.400 TL seviyesinden satılacağı tahmin ediliyor.

İnternete sızan Avrupalı operatörlere ait bilgilendirme e-postaları, daha ucuz iPhone 5c'nin 18 Mart'ta mağazalarda satılmaya başlayacağını gösteriyor. Henüz Apple ya da satış kanallarının bu konuyla ilgili resmi bir açıklaması bulunmuyor. Satın alınabilecek en ucuz yeni nesil Apple telefonu olan düşük depolama kapasitesine sahip iPhone 5c'nin ne zaman Türkiye'ye geleceğini öğrenmek için bizi takip edin.

Tüm iPhone 5c kılıfları ve daha fazlası MobilCadde.com'da.



Eklenme tarihi: 17.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler