Apple iPhone 5 için batarya değişim programı başlıyor

Apple iPhone 5 için batarya değişim programı başlıyor

Apple, iki sene önceki iPhone akıllı telefonu için yeni bir tamir programı daha düzenleyeceğini açıkladı. Daha önce güç/ekran kilidi düğmesi için dünya genelindeki iPhone 5 kullanıcılarını Apple Store ve diğer yetkili mercilere yönlendiren teknoloji devi, şimdi de batarya değişimi için çalışmalara başlıyor.

iPhone 5'in piyasaya sürüldüğü Eylül 2012'den Ocak 2013'e kadar satışı yapılan belirli seri numaralarına sahip cihazlarda donanımsal bir sıkıntı tespit eden Apple, kısıtlı sayıdaki sorunlu telefonların tamirine başladı bile. iPhone 5 kullanıcılarını beklenmedik bir şekilde daha düşük kullanım süresi veya daha sık şarj etme gibi durumlarla karşı karşıya bırakan sıkıntılı güç üniteleri, halihazırda ABD ve Çin'de değiştirilmeye başladı. Türkiye dahil, geri kalan diğer tüm ülkeler için 29 Ağustos tarihinde iPhone 5 kabulu yapılacak. Tamir programı, Mart 2015'e kadar sürecek ve kırık ekran gibi başka bir donanım bozukluğu bulunan telefonlar, demontaj sırasında yaşanması muhtemel yeni bozukluklara mahal vermemek için değişim kapsamında olsalar dahi tamir edilmeyecek.

Eğer siz de bir iPhone 5 kullanıcısıysanız Apple Destek sayfasından telefonunuzun seri numarasıyla sorunlu bir ürüne sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Türkiye için başlangıç tarihinin önümüzdeki hafta cuma günü olduğunu belirtelim.



Eklenme tarihi: 23.08.2014
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler