Apple, yeni iPhone modellerinde Intel'in modem çiplerini kullanacak

Apple, yeni iPhone modellerinde Intel'in modem çiplerini kullanacak

Mobil donanım sektörünün en büyük tüketicisi Apple, ne kadar geniş müşteri portföyüne sahip olursa olsun bir donanım üreticisinin en çok ehemmiyet gösterdiği isim. Bu durum Qualcomm için de geçerli ve görünen o ki San Diego merkezli yarı iletken çip tasarımcısı en önemli müşterisini kaybetmek üzere: yeni nesil iPhone'ler Qualcomm modem çiplerini kullanmayacak.

Önceki gün Qualcomm CFO'su George Davis tarafından yapılan açıklamada, 2018 model iPhone'lerin rakip firmaya ait modem çiplerini kullanacağı doğrulandı. Doğrudan Intel ismi telaffuz edilmese de, Qualcomm'a sektörde rakip olabilecek ve bu ölçekte sipariş alabilecek tek ismin Intel olduğu biliniyor.

Tek LTE modem çipiyle dünyanın dört bir yanında, binlerce farklı firmaya yüksek hızda mobil veri hizmeti verebilen cihazlar üretme imkanı tanıyan Qualcomm, 5G'ye geçiş arefesinde en büyük müşterisini kaybetmiş oldu. Apple'nin bu kararı Intel ve Qualcomm arasında devam eden patent ve lisans ücreti mücadelesine nasıl yansır bilinmez. Ancak modem çipi piyasasında hareketli günlerin bizi beklediği kesin.



Eklenme tarihi: 27.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler