iPad Pro USB 3.0 desteğiyle geliyor

iPad Pro USB 3.0 desteğiyle geliyor

Bu hafta tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de satışa çıkan Apple'nin yeni tableti iPad Pro, raflarda yerini alır almaz iFixit ekibinin eline düşmüştü. Donanımsal incelemesi sırasında fark edilen bir detay, tablet üstü bir ürün olarak tasarlanan cihazın USB 3.0 desteğine sahip olma ihtimalini ortaya çıkarmıştı. Tanıtımı sırasında USB 3 desteğinden bahsedilmese de yapısında bir USB 3.0 kontrolcüsü barındıran 12,9 inçlik tabletin nihayet bu fonksiyona destek sunduğu bilgisi yetkililer tarafından doğrulandı.

USB 2.0 destekli mevcut Apple cihazları kablolu bağlantıyla 25/35 MB/saniye veri aktarım hızlarına ulaşabilirken iPad Pro ile teorik olarak 625 MB/sn seviyesine çıkmak mümkün olacak. Fakat gelen ilk bilgiler, tabletin USB 3.0 destekli bir Lightning kablosuyla birlikte satılmadığını gösteriyor. Üstelik halihazırda iPad Pro'nun bu fonksiyonundan faydalanmak için satın alınabilecek bir aksesuar da bulunmuyor.

Yakın zamanda USB 3.0 standardıyla uyumlu iPad Pro kablolarının tüketiciyle buluşması beklenirken Apple'nin en baştan bu fonksiyona imkan tanıyan donanımlarla tabletini satışa çıkarmama sebebi bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 14.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler