12,9 inçlik Apple iPad Pro'dan yeni detaylar

12,9 inçlik Apple iPad Pro'dan yeni detaylar

Bu seneki büyük eylül etkinliği yarın gerçekleştirilecek olan Apple, San Francisco'ya yeni iPhone 6s ve 6s Plus'tan daha fazlasını getiriyor. Apple iddiaları hususunda en güvenilir kaynak olan 9to5Mac editörü Mark Gurman'a göre, etkinlikte yeni telefonların yanı sıra uzun süredir piyasaya sürülmesi beklenen iPad Pro ve iPad mini 4 tabletleri de resmiyet kazanacak.

Cupertino merkezli teknoloji devinin en gelişmiş tableti olarak yıl sonuna doğru satışa çıkacağı ileri sürülen iPad Pro, 64 GB hafızaya sahip başlangıç modeli, gelişmiş çoklu görev özellikleri ve entegre LTE modemiyle yeni nesil Macbook'larla aynı fiyat seviyesinde yer alacak.

Tek ekranda yan yana iki tam fonksiyonlu uygulama çalıştırabilecek olan 12,9 inçlik dev iPad, kutu içeriğinde herhangi bir ek aksesuar barındırmayacak. Ancak cihaz ile birlikte Apple tarafından tasarlanan stylus kalem, koruyucu kılıf olarak da kullanılabilen klavye ve daha önce Mac bilgisayarlar için geliştirilmiş ürünlere benzer yapıda bir kablosuz klavye de satışa sunulacak.

Yeni Apple tabletinde iOS 9.1 işletim sistemi ve Apple A9X çipsetine yer verilecek. Kasımda satışına başlanacağı tahmin edilen tabletin geciken seri üretim çalışmaları nedeniyle planlanandan daha geç tüketiciyle buluşacağı ifade ediliyor. Buna rağmen resmi tanıtımın yarınki etkinlikte yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Eklenme tarihi: 8.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler