12,9 inçlik Apple iPad Pro tanıtıldı

12,9 inçlik Apple iPad Pro tanıtıldı

Apple, San Francisco'daki büyük tanıtım etkinliğinde iPad Pro tablet bilgisayarını gün yüzüne çıkardı. 12,9 inçlik ekranı ve güçlü donanımıyla firmanın tablet kategorisindeki en büyük yeniliklerini bünyesinde barındıran dev iPad, Apple tarafından tasarlanmış özel aksesuarlarla birlikte piyasaya sürülecek.

12,9 inç 2732 x 2048 piksel çözünürlüklü bir ekrana sahip olan iPad Pro, önceki nesil iPad Air 2'ye kıyasla 1,8 kat daha yüksek işlem gücü vaat eden Apple A9X çipsetinden gücünü alacak. Dört hoparlörlü ses sistemi, üç pinli Smart Connector sayesinde klavye ve benzeri aksesuarla veri/enerji alışverişi gerçekleştirebilme, 10 saat pil ömrü ve 6,9 mm kalınlığında 712 gramlık yekpare alüminyum kasayı beraberinde getiren tablette iOS 9 işletim sistemi yüklü olacak.

Kasımda satışa çıkacak olan iPad Pro, 799 dolardan başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunulacak. 32 GB ve 128 GB sürümleri bulunan iPad Pro'nun LTE destekli 128 GB sürümü 1079 dolarla en üst seviyeyi oluşturacak. Altın, uzay grisi ve gümüş renklerdeki tabletin iOS 9.1 ile birlikte satışta olacağı tahmin ediliyor. Firmanın özel stylus kalemi Apple Pencil ise 99 dolar fiyat etiketiyle dev tablete eşlik edecek.



Eklenme tarihi: 9.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler