Apple, 12,9 inçlik iPad Pro tablet modelini 2015'te üretmeye başlıyor

Apple, 12,9 inçlik iPad Pro tablet modelini 2015'te üretmeye başlıyor

Büyük tablet bilgisayar iddiaları, Apple'nin peşini bırakmıyor. Uzun süredir 10 inç üstü kategorisi için kurumsal piyasayı ilk hedef belirleyen bir iPad üzerinde çalıştığı konuşulan üretici, Bloomberg tarafından rapor edilen son söylentiler dikkate alınırsa, üretim planı için tedarikçileriyle anlaşmış görünüyor.

Samsung gibi telefon ve tablet yelpazesi arasındaki boşlukları fazlasıyla doldurmuş bir dünya devi karşısında rekabetçiliğini sürdürebilmesi için farklı büyüklüklerde yeni cihazlar satması gerektiğine kanaat getirilen Apple, Tim Cook öncülüğünde ürün yelpazesini kendisinden beklenmeyecek bir çeşitliliğe kavuşturmaya başlıyor. 7,9 inçlik iPad mini ile başlayan mobil cihaz segmentleri arasında boşluk doldurma çabaları, 4,7 ve 5,5 inçlik telefonlarla çok büyük bir ivme kazanacak. Yapılan analizler, tüketicilerin şimdiden büyük iPhone'ler için hiç olmadığı kadar büyük bir talep oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Henüz hiçbir şey kesinleşmemişken piyasanın nabzında yaşattığı zıplamalar, büyük iPhone ile Apple'yi mobil pazarda parlak günlerin beklediğinin en büyük işareti.

Telefon, tablet, dizüstü olmak üzere üç büyük taşınabilir bilgisayar kategorisini birbirleriyle yakınlaştıracak cihazlara 2015'te bir yenisinin ekleneceğini ileri süren Bloomberg, tablet ve dizüstü arasına yerleşecek 12,9 inçlik iPad Pro için seri üretimin 2015 ilk aylarında başlayacağını iddia ediyor. Cupertino merkezli firmanın iş dünyasında dizüstülerden daha kolay taşınabilen ve ek donanım fonksiyonlarıyla daha işlevsel bir bilgisayara ihtiyaç duyduğu kesin. Bunu tüketiciye sunabilen Chromebook ve Microsoft Surface serisinin gösterdiği başarı, Apple'yi yeni iPad air ve iPad mini'ye ek olarak üçüncü bir tablet geliştirmeye ikna etmek için yeterli.



Eklenme tarihi: 26.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler