En uzun pil ömrüne sahip tablet bilgisayar

En uzun pil ömrüne sahip tablet bilgisayar

Tüketici elektroniği odaklı test çalışmaları yürüten İngiliz Which? firması, yayımladığı son raporda, tablet bilgisayar piyasasındaki başlıca çözümlerin pil ömürlerini karşılaştırdı. Daha önceki analizinde sektörün en hızlı tabletini Galaxy Note 10.1 2014 Edition olarak ilan eden test laboratuvarı, şimdi ise Samsung'un en büyük rakibine ait son aygıtı raporun birincisi olarak duyurdu.

"Pil ömrü konusunda hangi tablet en iyisi?" sorusuna cevap olacak test sonuçları, internette sörf ve video izleme olmak üzere iki temel işlem gerçekleştirilerek elde edilen verilere dayanıyor. İngiliz perakendeci Tesco'nun Hudl adlı 7 inçlik Android tablet modelini de kapsayan testlerde, Apple iPad Air ilk sırada yer almayı başarıyor. İnternet kullanımında 658 dakikalık performansıyla iPad Air ilk sırada, 614 dakikayla retina ekranlı iPad mini ikinci sırada, 590 dakikayla iPad 2 ise üçüncü sırada yer aldı. Apple tabletlerini 534 dakikayı görebilen Tesco Hudl ve 483 dakika ile Galaxy Note 10.1 2014 Edition izledi.



200 nit parlaklıkta gerçekleştirilen testin ikinci aşamasında, 777 dakikayla en çok video izleme süresi sunan tablet yine iPad Air oldu. Video izlemenin ikinci ve üçüncü sırasını kapan Android'li tabletler, Air dışındaki Apple ürünlerini geride bırakmayı başardı. Kuantum noktacıklı filtreye sahip IPS LCD ekranlı Amazon Kindle Fire HDX 8.9, 714 dakika; Full HD çözünürlüklü Google Nexus 7 2 ise 669 dakika video izleme süresi sunabiliyor.

Which? tarafından uygulanan testler, tabletlerin günlük kullanımdaki gerçek performansı ortaya koymasa da tablet almayı planlayan tüketicilere fikir vermeye yetiyor. Piyasadaki son tablet bilgisayarlara dair detaylı bilgi için sitemizin tablet bilgisayar bölümüne göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 16.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler