iPad Air 2'nin tasarım ve teknik özellikleri gün yüzüne çıkıyor

iPad Air 2'nin tasarım ve teknik özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Daha çok iPhone 6 sızıntı ve söylentileriyle gündemde olan Apple, sonbahar-kış dönemi için en az iki yeni tablet bilgisayar üzerinde de çalışıyor. Endüstri kaynaklarına dayandırdığı haberiyle ikinci nesil iPad Air'e ışık tutan ETNews, cihazın birkaç gramlık ağırlık artışı dışında kasa tasarımı bakımından ilk Air modelinden farksız olacağını ileri sürdü. Güney Koreli güvenilir internet sitesi, tablet için bu ay içerisinde seri üretim faaliyetlerinin başlayacağını bildirerek teknik özellikler konusunda önemli detaylar paylaştı.

iPad Air 2 için 9,7 inçlik 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü LCD panelin bu ay içerisinde LG Display tarafından üretilmeye başlayacağını aktaran uzak doğulu site, önümüzdeki ay Samsung Display ve ekran tedariğinin büyük bölümünü üstlenen Sharp'ın da seri üretime geçeceğini ifade etti. Tablet, aynı tasarım ve ekranın dışında işlem ve grafik performansını A7'ye kıyasla %50 artıracak Apple A8 yongasından gücünü alacak. Güç tasarrufu odaklı geliştirildiği iddia edilen A8 sayesinde altıncı nesil iPad'ın daha uzun bir kullanım süresi vaat etmesi bekleniyor.

Kamera sensörlerinin de seri üretimine hazırlanan yeni kasalı ikinci iPad, 8 megapiksel iSight, 1,5 MP de FaceTime görüntülü görüşme kamerasıyla donatılacak. ETNews tarafından belirtilmese de iPhone 5s ile çıkış yapan Apple'nin orta düğmeye entegre parmak izi okuyucusu TouchID sensörü de yeni iPad'da kendine yer bulacak. Zira WWDC 2014 açılış konuşmasında bu sensörden gururla bahseden Cupertino merkezli teknoloji devi, TouchID'nin kabiliyet hacmini de artıracağını müjdelemişti. Bu açıklama ve hamleler, parmak izi okuyuculu bir tabletin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Donanım elemanları yaz dönemi başında üretilmeye başlayan iPad Air 2'yi en erken ekim ayında piyasada görmek mümkün olacaktır. Bu nedenle Apple'nin tablet dağıtım programında herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. iPad Air 2'ye üçüncü iPad mini modelinin eşlik etmesine kesin gözüyle bakılırken, Pro etiketli daha geniş bir ekrana sahip iPad versiyonunun durumunda herhangi bir değişiklik bulunmuyor.



Eklenme tarihi: 11.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler