iPad Air 2'nin ilk görüntüleri

iPad Air 2'nin ilk görüntüleri

Apple, yeni mobil cihazları için uzak doğulu donanım tedarikçilerine verdiği siparişler nedeniyle yıllardır ürün ailesinin internete sızmasına engel olamıyor. Bu sene de alınan tüm önlemlere rağmen önemli donanım sızıntıları kolayca gerçekleştirilebiliyor. Bir süre önce yayımlanan iPhone 6 ile ilgili sızıntıların ardından şimdi de sonraki iPad modeline ait olduğu bildirilen ilk görüntüler ortaya çıktı.

Hollandalı bir internet sitesinin Çinli kaynaklarından elde ettiği görüntüler, iPad Air 2 olarak adlandırılması beklenen altıncı nesil Apple tabletinin ön yüzünü gün yüzüne çıkardı. iPad Air ile karşılaştırıldığında, cihazın çok daha ince ekran çerçeveleri sayesinde ön tarafından daha yüksek oranda ekran barındıracağı görülüyor. Fotoğraf baz alınarak yapılan tahminlere göre ise, Cupertino merkezli teknoloji devi yeni bir ekran teknolojisi kullanmayı planlıyor.

Tek cam çözümü (OGS) olarak bilinen bu panel türü, LCD ekran ile cihazın ön yüze yerleştirilen koruyucu camın birleştirilmesi sonucu elde ediliyor. 1,5 milimetrelik bir panelin kullanıldığı iPad Air, 7,5 mm kalınlığında yeni bir tasarıma sahip alüminyum kasayı beraberinde getiriyor. Eğer bahsi geçen ekran teknolojisi Air 2 modelinde kullanılacak olursa, çok daha ince veyahut daha büyük bataryalı bir tablet üretmek mümkün olacak demektir. TouchID biyometrik sensör, 9,7 inçlik retina ekran, Apple A8 çipset gibi donanım elemanlarını beraberinde getireceği iddia edilen altıncı büyük iPad modelinin 2014 üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 18.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler