Apple iPad Air 2'nin detaylı maket görüntüleri ortaya çıktı

Apple iPad Air 2'nin detaylı maket görüntüleri ortaya çıktı

Geçen sene büyük iPad tabletlerinin isimlendirme sistemini değiştiren Apple, 9,7 inçlik en yeni cihazını iPad Air olarak adlandırmıştı. Bu sene piyasaya sürülecek altıncı nesil iPad'ın da aynı isim düzeninde devam etmesi bekleniyor. iPad 6'ya dair konuşulanlar tabi ki isminden ibaret değil. Kısa süre önce internete sızan tabletin kusursuz formdaki maketine ait görüntüler, yeni nesil Apple tabletinde ne gibi değişiklikler bulunacağına kılavuzluk ediyor.

Panel üreticilerinden gelen bilgiler sayesinde standart ekran boyutu ve 2048 x 1536 piksellik çözünürlük seviyesini koruyacağı öğrenilen iPad Air 2, işlem ve grafik performansı konusunda A7'den %50 daha güçlü tasarlanan güç tasarrufu odaklı Apple A8 yongası, 8 MP arka kamera, 1,5 MP görüntülü görüşme kamerasıyla donatılacak. Aynı ultra ince kasa dizaynını kullanacak olan Air 2, maket görüntülerinden anlaşılacağı üzere bazı küçük tasarım değişikliklerine de sahip.



Ses kontrol düğmelerinin yerleştirildiği bölümün hafif çukurlaştırılması ve alt kısımdaki hoparlör ızgarasının çift sıra küçük delikler yerine Lightning portunun iki yanındaki tek sıra büyük deliklerle yenilenmesi, cihazın başlıca kasa düzenlemeleri arasında. Maket üzerinde dikkat çeken bir diğer husus ise, orta düğmeye entegre edilen TouchID biyometrik sensörü. İlk kez bir tablet modelinde parmak izi okuyucu kullanacak olan Kaliforniyalı teknoloji şirketi, WWDC 2014'teki açılış konuşmasında TouchID'nin başarılı bir yatırım olduğunu belirtmiş ve bu sensöre sahip daha fazla ürünün yolda olduğunu dolaylı olarak doğrulamıştı.

Ekimde tanıtılması beklenen iPad Air 2'nin diğer maket görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz. Fotoğrafların gerçek cihaz görüntüleri olmadığının altını çizelim.







Eklenme tarihi: 17.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler