Apple iOS kullanım oranları

Apple iOS kullanım oranları

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yedinci nesli, WWDC 2013’de tanıtılırken değişen renkler, tasarım ve yenilikler tartışmalara yol açarken, Apple’ın tüm işletim sistemlerinin kullanım oranları aslında kullanıcıların ve Apple’ın nasıl bir ürün geliştirme süreci yaşadığının en güzel örneği.


Rakibi Android’in aksinde mobil cihazlarında kullanılan işletim sistemlerinde bir bütünü yakalamayı başaran Apple, iOS 6’nın kullanım oranında yüzde 93 gibi önemli bir rakama ulaşarak neredeyse tüm cihaz sahiplerinin güncellemelere ortak olmasını sağlıyor. Diğer oranlarda destek vermeyen cihazlar tarafından oluşturulduğu belirtiliyor.

iOS 7’de ise bu grafik biraz farklı bir seyir izleyebilir. Azımsanmayacak çoklukta yeni işletim sistemi hakkında önemli eleştiriler mevcut. Renk teması ve kullanılan ikonlar aşıldık iOS serisinden çok farklı olan iOS 7 henüz beta sürecinde. Kararlı sürüme kadar nasıl bir değişim süreci geçiriri bilemeyiz fakat birçok kullanıcının bu şekilde çıkacak bir iOS 7’ye geçme taraftarı olmayacağı kesin gibi..



Eklenme tarihi: 22.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler