iOS 9 ile iPhone ve iPad yazı tipi değişecek

iOS 9 ile iPhone ve iPad yazı tipi değişecek

İlk kez Apple Watch tanıtımında sergilenen Apple'nin San Francisco adlı yeni yazı tipi, akıllı saatin Watch OS yazılımıyla geçen ay tüketicilerin kullanımına sunulmuştu. Küçük ekranlı cihaz için özel olarak tasarlanan font, ikinci olarak 12 inçlilk Macbook 2015 dizüstü bilgisayar modelinin klavyesi üzerine basılmıştı. Son iddialara göre, iOS ekosistemi San Francisco fontunu benimseyen sonraki Apple ürünü olacak.

Monarch kod adlı iOS 9 hakkında yeni detaylar paylaşmaya devam eden 9to5Mac editörü Mark Gurman, bugünkü raporunda işletim sisteminin yazi tipi değişikliğine dikkat çekti. 2013'te iOS 7'nin beraberinde getirdiği büyük görsel değişimle birlikte Helvetica Neue fontuna geçiş yapan iPhone ve iPad kullanıcıları, iki yıl sonra yeniden bir yazı tipi değişikliğine şahitlik edecekler.

Haberin üstünde örnek iki ekran görüntüsüne göz atabileceğiniz San Francisco yazı tipinin marttan beri Apple içerisindeki iOS 9 test sürümlerinde mevcut olduğu rapor ediliyor. Sonbahardaki nihai sürüm dağıtımndan önce geliştiricilerin de kullanımına sunulacak olan yazı tipinin OS X platformuna geçişi 10.11 sürümüyle gerçekleşecek.



Eklenme tarihi: 20.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler