iOS 9 için pil ömrü ve performans artırma tavsiyeleri

iOS 9 için pil ömrü ve performans artırma tavsiyeleri

Birkaç gün içerisinde Apple mobil cihaz ekosisteminin yarısından fazlasına ulaşan iOS 9, kusursuza yakın bir güncelleme süreci geçirse de beraberinde bazı sıkıntıları da getirdi. iPhone 5s gibi gayet yeni telefonlarda bile performans düşüşüne neden olan yazılım, iOS 8'den bariz bir şekilde daha yavaş çalışıyor. Neyse ki doğru ayarlamalar sayesinde cihazınızı hızlandırmak ve pil ömrünü artırmak mümkün.

Arayüzü sadeleştirin

Yazılımın cihaz üzerindeki görüntüsel yükünü azaltmak için Ayarlar uygulamasından Erişilebilirlik menüsüne girin. Kontrastı artır başlığı altındaki saydamlığı azalt ayarını aktif hale getirin.

Erişilebilirlik menüsünden yapabileceğiniz bir diğer ayarlama ise, Hareketi azalt menüsündeki ayarı aktif konuma getirmek olacaktır. Bu sayede telefon ya da tabletinizi daha az yormuş, performansı artırmış ve enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

Arkaplan ayarlarını kısın

Arkaplanda çalışan uygulamaların yenilenmesiyle ilgili ayar menüsünü Ayarlar uygulamasının genel sekmesinde bulabilirsiniz. Bu menüden uygulamaların yenilenmesini kısarak internet ve güç kullanımını ciddi oranda azaltmış olacaksınız.

Yine genel ayar menüsündeki Siri'nin Spotlight üzerinden içerik tavsiyesinde bulunmasıyla alakalı fonksiyonunu kapatarak gereksiz arkaplan işlemlerini sonlandırabilirsiniz.

Düşük güç modunu aktif hale getirin

Tüm ayarlamalara rağmen telefonunuzun pil ömründen memnun değilseniz başvuracağınız son çare düşük güç tüketim modu olacaktır. Cihazın performansını düşüren, arkaplan işlemlerini kapatan ve tüm ek ayarlamaları pasif konuma getiren bu mod, telefonunuzun şarjı azaldığında başvurabileceğiniz oldukça faydalı bir kullanım profili sunuyor.



Eklenme tarihi: 27.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler