iOS 9 kullanım oranı %50'yi geçti

iOS 9 kullanım oranı %50'yi geçti

Geçen hafta final sürümü dağıtılmaya başlayan iOS 9 işletim sistemi en hızlı benimsenen Apple yazılım güncelleştirmesi oldu. Kullanım oranıyla alakalı ilk resmi açıklamasını yapan Apple, iOS 9'un ekosistemdeki cihazların %50'den fazlası tarafından kullanıldığını duyurdu.

Bir haftadan kısa sürede %50 pay elde etmeyi başaran iOS 9, bu başarısıyla Apple tarihine geçmiş oldu. Elde edilen bu başarıda dört yıllık iPhone 4S ve iPad 2 gibi eski ürünlerin bile dağıtımdan nasibini alması büyük rol oynadı. Ayrıca geçen yılki sorunlu iOS 8 dağıtımından sonra deneme sürecini daha sıkı tutmaya başlayan teknoloji devinin başarılı bir yazılım güncelleştirmesi gerçekleştirdiğini söylemek mümkün.

Halihazırda yeni Apple cihazları satışa sunulmuş değil. Bu nedenle önümüzdeki hafta sonu kullanım oranı değerlerinin yükseliş ivmesini koruması bekleniyor. iOS 9'un ardından dağıtılacak iOS 9.1 güncellemesinin de test çalışmalarına başlayan Apple, dokuz numaralı yazılımının ilk büyük güncelleştirme paketini ekim sonu-kasım başında kullanıcıların beğenisine sunacak.



Eklenme tarihi: 21.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler