iOS 9 için ilk jailbreak aracı yayımlandı

iOS 9 için ilk jailbreak aracı yayımlandı

Yeni işletim sistemi güncellemeleriyle birçok jailbreak fonksiyonunu resmi yazılıma entegre eden Apple, bir kısım özgür yazılım savunucularını ikna etmiş görünüyor. iOS 9 yayımlanalı haftalar olmasına rağmen iOS dünyasında jailbreak arayan kullanıcıların sesini işitmek mümkün değil. Kullanıcılar son dönemde iOS ekosisteminin gelişminden memnun olsa da jailbreak'in sonunun geldiğini konuşmak için çok erken. Bunun ilk işaretini veren Çinli yazılım güvenlik ekibi Pangu oldu.

Resmi internet sitesi üzerinden iOS 9 işletim sistemi için ilk untethered jailbreak aracını yayımlayan yazılım ekibi, 9.0.2 dahil tüm iOS 9 stabil sürümlerini kullanan cihazların bu araç sayesinde jailbreak edilebileceğini müjdeledi. iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad mini 4 ve iPod touch 6'ya kadar bütün Apple cihaz portföyünü kapsayan 73 megabayt büyüklüğündeki programı kullanmak için Windows yüklü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor.

v1.0.0 sürümüyle henüz stabil bir jailbreak aracı olmadığı ifade edilen Pangu'nun işlem sırasındaki başarı yüzdesini artırmak için Find My iPhone fonksiyonunun ve ekran kilidinin kaldırılması tavsiye ediliyor. iOS 9 için untethered jailbreak programını aşağıdaki kaynak bağlantısından indirebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.10.2015
Kaynak: Pangu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler