iOS 9 ile eski iPhone ve iPad modelleri hızlanacak

iOS 9 ile eski iPhone ve iPad modelleri hızlanacak

Her yeni iOS güncellemesiyle eski iPhone ve iPad modellerine sıkıntılı bir yazılım deneyimi armağan ederek yeni ürün satışlarını tetiklediği iddia edilen Apple, gelecek platform yükselmesinde bu duruma çözüm olmaya çalışacak. 9to5Mac tarafından Monarch kod adlı iOS 9 hakkında paylaşılan yeni detaylar, iPhone 4S ve diğer eski iOS cihaz kullanıcılarını sevindirecek cinsten.

İşletim sistemi güncelleme sisteminde değişikliğe gittiği bildirilen Apple, iOS 8'de yaşadığı sorunlu güncelleme dağıtımları sebebiyle iOS 9 ile daha temkinli bir güncelleme süreci takip etmek istiyor. Apple A5 çipsetli iPhone 4S ve iPad mini dahil olmak üzere eski cihazlar için de optimize edilmiş olan bir çekirdek işletim sistemi inşa eden Kaliforniyalı teknoloji devi, belirli yenilikleri üst düzey cihazlarla sınırlı tutarak hem eski hem de yeni çözümlerini aynı ekosistem altında birleştirmiş olacak.

Yazılım güncelleştirmelerinde kaliteyi ilk hedefi haline getiren Apple'nin iOS 9 ile iOS 8'de kaybettiği pürüzsüz mobil cihaz deneyimi avantajını yeniden kazanmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Bunun yanında yazılımın perde arkasında yapılacak ciddi düzenlemeler, yenilenen çekirdek servisler ve bir dizi arayüz yeniliğiyle ortaya ideal bir mobil platform ortaya çıkarılacak. WWDC 2015'te ilk tanıtımı gerçekleştirilecek olan iOS 9'un herkese açık bir beta programı dahilinde kısa süre içerisinde resmi test sürecine başlayacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 22.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler