iOS 9 güncellemesi dağıtılmaya başladı

iOS 9 güncellemesi dağıtılmaya başladı

Haziranda tanıtılan ve yaz ayları boyunca test süreci gerçekleştirilen iOS 9 işletim sistemi nihayet dün gece itibarıyla dağıtılmaya başladı. İlk etapta indirme sorunlarıyla cihaz lerine sıkıntı yaşatsa da güncelleme dağıtımını sorunsuz hale getiren Apple, iOS 9 ile birlikte yayımlamayı planladığı watchOS 2'yi ise çözülmesi gereken bir problem nedeniyle erteledi.

iOS 8 yüklü tüm iPhone, iPad ve iPod cihazlarını kapsayan iOS 9 güncelleme dağıtımı, eski işletim sistemindeki ürünlere 1,2-1,3 gigabayt büyüklüğündeki OTA paketleri halinde ulaştırılıyor. iOS 9'un en son deneme sürümünü kullanan cihazlar ise daha küçük bir üretici yazılımı paketiyle dokuzuncu büyük iOS sürümünün ilk final versiyonuna güncelleniyor.

Arayüz yeniliklerinden yeni yazı tipine, iPad ile alakalı gelişmiş çoklu görev özelliklerinden yeni Apple uygulamalarına onlarca yeniliği beraberinde getiren iOS 9, ilk büyük güncellemesi olan iOS 9.1 sürümüne ise muhtemelen ekim sonu - kasım başında kavuşacak. Bu sürüme kadar Kaliforniyalı teknoloji devinin küçük güncelleştirmelerle iOS 9 kullanıcılarını desteklemeye devam etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 17.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler