iOS 8 işletim sistemi Shazam'ın ses algılama teknolojisiyle gelebilir

iOS 8 işletim sistemi Shazam'ın ses algılama teknolojisiyle gelebilir

Android ve Windows Phone platformlarının bir süredir sahip oldukları müzik algılama servisi, çok yakında mobil pazarın ikinci büyük ekosistemine de entegre edilebilir. Bloomberg'in iki farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre; Apple, önümüzdeki sonbahar döneminde resmen yayımlayacağı mobil işletim sistemini Shazam'ın müzik tespit tekniğiyle birlikte sunacak.

Kısa süreli bir ses kaydı ile müzik, televizyon programı tespiti yapabilen meşhur bir servis olan Shazam, 15 sene önce kurulmuş olmasına karşın özellikle mobil uygulamalarının yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşması sonrası ünlendi. Ortaya atılan son iddia, Londra merkezli firmanın Apple ile işbirliğine giderek bu hizmeti iOS 8 işletim sistemiyle bütünleştireceğine işaret ediyor. Tıpkı Twitter ve diğer bazı servis entegrasyonlarında olduğu gibi bir yol izleyeceği konuluşan Apple, Shazam'ın özgün teknolojilerini Siri üzerinden de kullanıma açacak.

Şimdilik kesinleşmiş bir bilgi bulunmasa da, Apple'nin mobil platformundaki oldukça önemli bu eksikliği Shazam bütünleşmesi sayesinde doldurma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Haziran ayı başında organize edilecek WWDC 2014'te detaylandırılacak iOS 8, eylülde iPhone 6 ile beraber tüketicilerin beğenisine sunulacak.



Eklenme tarihi: 17.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler