Ekim ayında iOS 8 kullanım oranı yüzde 52'ye ulaştı

Ekim ayında iOS 8 kullanım oranı yüzde 52'ye ulaştı

Belirli periyotlarla IOS geliştiricilerini platformun versiyon dağılımı hususunda bilgilendiren Apple, son güncellemesinden yaklaşık üç hafta sonra yeni bir istatistik daha paylaştı. iOS 8 ve alt versiyonlarının bu süre zarfında beş puan artış gösterdiğini resmen ilan eden teknoloji devi, önceki işletim sistemi yükseltmelerinde gösterdiği performansın bir hayli altında kalmaya devam ediyor.

5 Ekim tarihindeki Apple App Store verileri, iOS 8 sürüm ailesinin ekosistemde %47'lik bir pay elde edebildiğini gözler önüne sermişti. 27 Ekim gününü baz alan son grafik ise, bu payın %52'ye dayandığını gösteriyor. Tek üretici, tek yazılım sağlayıcı ve dar ürün yelpazesinin bir getirisi olarak mevcut cihazlarını yeni yazılım güncellemeleriyle çok daha hızlı bir şekilde buluşturabilen Apple, bu hususta aynı kategoride değil. Zira bilhassa Android evreni, yüzlerce üretici ve bu üreticilere bağlı işletim sistemini port etmek için çalışan geliştirme ekipleri tarafından güncelleniyor. Bu nedenle, yeni bir Android dağıtımının çoğunluğa ulaşabilmesi bir yıldan bile daha uzun sürebiliyor.

iOS ekosisteminin şimdiye kadar güncelleme sorunları yaşadığına şahit olunmamıştı. Şimdilik iOS 8'in ilerleyişi yavaş gibi görünse de, yıl sonuna kadar yüzde 52'lik bu payın en az 20 puan daha kazanmasıyla endişe verici görünen tablonun olumlu görünmeye başlayacağı ümit ediliyor. Firmanın bu hedefine yeni ürünleri ve büyük iOS 8 güncellemeleri de destek olacaktır.



Eklenme tarihi: 29.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler