iOS 8 kullanım oranı yüzde 80'i aştı

iOS 8 kullanım oranı yüzde 80'i aştı

Apple'nin en yeni mobil işletim sistemi iOS 8, ilk sürümlerinde yaşanan sıkıntılar ve eski cihazların güncellenmesiyle alakalı problemler nedeniyle iOS 7 kadar hızlı bir yükseliş gösterememişti. Ancak zamanla sorunları çözülen ve geçiş şartları hafifletilen sekizinci büyük iOS yükseltmesi artık Apple markalı mobil cihazların yüzde 80'inden fazlasına güç veriyor.

Geliştiricilere yönelik sürüm bazlı iOS kullanım oranlarını Nisan 2015 sonu verilerine göre yenileyen Apple, App Store'yi aktif bir şekilde kullanan cihaz sahiplerinin %81'inde iOS 8 ve alt versiyonlarının yüklü olduğunu bildirdi. %17'lik kesim hala iOS 7'yi kullanmaya devam ederken geri kalan %2'lik kısım ise daha eski iOS dağıtımlarında kalmış durumda. Ekosistemin yaklaşık beşte birini oluşturan iOS 7 kullanıcılarının iPhone 4 ağırlıklı cihaz sahipleri olduğu tahmin ediliyor.

Haziran'da iOS 9 işletim sisteminin ilk tanıtımını gerçekleştirecek olan Apple, sonraki büyük güncellemeye geçmeden önce ekosistemde dengeyi kurmuş görünüyor. Bakalım yazılımsal özelliklerle alakalı yeniliklerin öne çıkacağı dokuzuncu büyük iOS yükseltmesi 2013'te iOS 7'nin kısa sürede elde ettiği yüksek benimsenme oranlarına ulaşabilecek mi.



Eklenme tarihi: 29.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler