iOS 8 için jailbreak geliyor

iOS 8 için jailbreak geliyor

Bir iOS güvenlik uzmanı olan i0n1c takma adlı geliştiriciye ait açıkları kullanan Pangu, geçen hafta ilk jailbreak aracını yayımlamıştı. Çinli hacker'lerin şanını yürütmek için çabaladığını ifade eden Pangu ekibi, aracına entegre ettiği açıkları izinsiz kullandığı ve kurumsal sertifikalama yöntemiyle büyük bir güvenlik sorunu meydana getireceği yönündeki olumsuz yorumlara rağmen yoluna Mac versiyonuyla çok daha güçlü bir şekilde devam ediyor.

iOS 7.1.2 versiyonunu da jailbreak edebildiği öğrenilen Pangu, çok yakında iOS 8'e sıçrayabilir. Güvenilir bir iOS geliştiricisi olan Geeksn0w, internet sitesi üzerinden yeniden düzenlenmiş bir Pangu aracı hazırladığını açıkladı. iOS 8 işletim sistemi güncellemesinin ilk jailbreak umudu olan Geeksn0w, henüz aracı yayımlamaya hazır değil. Dağıtıma başlamadan önce Pangu ekibinin iznine ihtiyaç duyan yazılımcı, tüm iOS 8 uyumlu aygıtları kapsayan ve iOS 8 beta 1, beta 2 ile uyumlu aracını Windows, Mac OS X platformları için geliştiriyor.

Sonraki iOS 8 beta versiyonlarında etkisiz hale getirilme ihitmali bulunan Pangu-Unofficial adlı untethered jailbreak programını Geeksn0w.com adresinden takip edebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler