iOS 8 beta 5 sürümü dağıtılmaya başladı

iOS 8 beta 5 sürümü dağıtılmaya başladı

Apple, dördüncü iOS 8 beta sürümünden tam iki hafta sonra beşinci deneme versiyonunu resmen dağıtmaya başladı. 12A4345d yapı numarasına sahip iOS 8 beta 5 güncellemesi, 268 megabayt büyüklüğünde bir OTA paketi halinde kullanıcılara ulaştırılıyor. Yalnızca iOS 8 yüklü uyumlu iPhone, iPad ve iPod touch modellerini kapsayan yazılım yükseltmesi, önceki beta dağıtımlarında olduğu gibi çok sayıda sorun çözümü, genel performans düzenlemesi ve yazılım özellikleriyle alakalı gerek görsel gerek işlevsel değişiklikleri beraberinde getiriyor.

Mac OS X ile Apple'nin mobil cihazları arasında benzersiz bir etkileşimi mümkün kılacak olan iOS 8, görselliğin aksine platformun arkaplanıyla alakalı yeniliklere odaklanıyor. Health sağlık uygulaması, yeni interaktif uyarılar, uygulamalar arası bilgi paylaşımı, yeni bulut depolama fonksiyonları, ana ekran araçları, QuickType sanal klavyesi ve üçüncü parti klavye desteği bunların başında geliyor.

Apple'nin mobil işletim sistemini bir üst kademeye çıkaracak olan sekizinci büyük iOS güncellemesinin beta 5 sürümüne ait yenilikleri aşağıda bulabilirsiniz.

- Health uygulaması akciğer ile alakalı istatistikleri toplama fonksiyonu, yeni simgeler ve yeni gizlilik seçenekleriyle güncellendi.

- Ayarlardaki iCloud simgeleri yenilendi.

- iPhone kullanıcıları artık diğer uygulamaların kısa mesajlara erişmesi gerektiği durumlarda izin uyarısıyla karşılaşacak.

- iCloud'un fotoğraf depolama özelliğiyle alakalı yeni ayarlar eklendi.

- Duvar Kağıdı ayar menüsünden kaldırılan parlaklık ayarı artık önceki iOS 8 deneme sürümleriyle Ayarlar uygulamasına eklenen Ekran & Parlaklık bölümüne dahil edildi.



Eklenme tarihi: 4.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler