iOS 8 beta 3 sürümü yayımlandı

iOS 8 beta 3 sürümü yayımlandı

İlk deneme sürümü haziranın başında yayımlanan ve beta 2 dağıtımı haziranın ortasında gerçekleştirilen iOS 8, bugün üçüncü beta seviyesine ulaştı. 12A4318c yapı numarasını taşıyan üçüncü iOS 8 sürümü, önceki OTA paketinde olduğu gibi 300 megabayttan daha büyük bir indirmeye ihtiyaç duyuyor. Güncelleme, yalnızca iOS 8 beta yazılımının yüklü olduğu iPhone, iPad, iPod touch modellerine ulaştırılıyor.

Arayüzün baştan aşağı yenilendiği iOS 7'den sonra yeni fonksiyonları ve yazılım özellikleriyle tüketicilerin beğenisine sunulacak iOS 8, beta sürümleriyle yeni işlevler kazanmaya ve yeniliklerini ekosistemin geneline yaymaya devam ediyor. Birçok değişikliği bünyesinde barındıran iOS 8 beta 3 dağıtımıyla alakalı detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

iCloud Drive: Apple'nin bulut depolama servisi iCloud'a her türlü döküman ve dosyayı kolayca aktarabilmek, herhangi bir cihaz üzerinden bu verileri düzenleyebilmek için oluşturulmuş iCloud Drive, beta 3 ile resmen iCloud Documents & Data fonksiyonunun yerini alıyor. Bununla birlikte Ayarlar menüsüne eklenen iCloud Drive bölümü üzerinden bu servise erişebilecek uygulamalar seçilebiliyor.

Find My Friends: beta 3 ile birlikte Find My Friends 4.0 ve Find My iPhone 4.0 beta sürümüleri de resmen dağıtılmaya başladı. Kullanıcılar, yeni Findy My Friends servisindeki arkadaş listelerini istedikleri zaman iCloud hesaplarına aktarabilecekler.



Hava Durumu: Sol taraftaki yeni hava durumu uygulaması, önceki bilgi ekranının aksine karartılmış bir arkaplana sahip olmayacak.

QuickType: Cihaz sahibinin yazma alışkanlığına göre sözcük tahmini yapan QuickType özelliği, klavyeler menüsünden açılıp kapatılabilecek.

Handoff: OS X ve iOS cihazları arasında görev aktarımını mümkün kılan Handoff özelliği, Ayarlar menüsünden istenildiği zaman aktif hale getirilebilecek.

- iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları, eklenen yeni duvar kağıtlarıyla cihazlarını özelleştirebilecekler.

- Üçüncü beta sürümü sonrası App Analytics ile uygulama hata raporları ve kullanım bilgilerini geliştiricilerle paylaşılabilecek.

- Mesajlar uygulamasına eklenen yeni bir seçenekle teslim alınan tüm sesli ve görüntülü mesajları otomatik kaydedilebilecek.



Eklenme tarihi: 7.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler