iOS 8 aralık ayı kullanım oranı: yüzde 63

iOS 8 aralık ayı kullanım oranı: yüzde 63

iOS 7 kullanıcılarını yeni işletim sistemi versiyonuna geçirmekte sıkıntı yaşayan Apple, son yazılımına ait güncel kullanım oranı bilgisini paylaştı. Kasımda yüzde 56 olarak duyurulan iOS 8 versiyonunun kullanım yüzdesinin bir ay sonra aralıkta yüzde 63 seviyesine yükseldiği açıklandı.

İlk büyük güncellemesini iOS 8.1 ile alan ve iOS 8.1.1 sayesinde iPhone 4S, iPad 2 modellerinin performansını iyileştiren sekizinci iOS yükseltmesi, Apple'nin tüm çabalarına rağmen yayımlandığından beri aynı hızda cihazlara nüfuz etmeye devam ediyor. Müşterilerini ikna etmek için yazılımın avantajlarından ve yükleme kolaylıklarından bahseden bir dizi e-postalar yollamayı dahi deneyen Apple, geçen seneki iOS 7 güncellemesinde ortaya koyduğu başarının bir hayli gerisinde kaldı. Ancak mevcut piyasa şartlarında üç ay gibi bir sürede yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşmak da azımsanmayacak kadar önemli bir başarı.

2014'ü yüzde 70'in altında bir oranla kapaması beklenen iOS 8, muhtemelen 2015 ilk çeyreğinde dağıtılacak iOS 8.2 ile daha hızlı bir yükseliş gösterecektir. Apple Watch odaklı bu güncellemeyi akıllı saatin küresel satış faaliyetlerinin başlaması takip edecek.



Eklenme tarihi: 10.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler