iOS 8.2 beta sürümü ve Apple WatchKit SDK yayımlandı

iOS 8.2 beta sürümü ve Apple WatchKit SDK yayımlandı

Apple, iOS 8'in ilk büyük güncellemesi 8.1 ile sanal ödeme sistemi Apple Pay ve Mac ekosistemiyle bütünleşmeye yarayan fonksiyonları kullanıcılarla buluşturmuştu. Dün iOS 8.1.1 versiyonuna yükselen platform artık 8.2'nin test çalışmalarına da hazır. Bugün ikinci büyük iOS 8 yükseltmesi için ilk beta sürüm dağıtımına başlayan teknoloji devi, 8.2'ye hangi büyük yeniliğin eşlik edeceğini açıkladı.

Akıllı saat kategorisine yönelik ilk Apple donanımı, Apple Watch odaklı geliştirileceği ifade edilen yeni iOS yazılım güncelleştirmesi, beraberinde geliştiricilere saat için uygulama geliştirmeye imkan tanıyan WatchKit SDK'sını da getiriyor. İlk beta versiyonu 12D436 yapı numarasını taşıyan iOS 8.2, nihai sürüme ulaşıp kullanıcılara dağıtıldığında Apple Watch da piyasaya sürülmüş olacak.

Apple Watch giyilebilir elektroniği için yine 2015 başlangıcında satışa çıkarılacağı beyanında bulunan Apple, bugünkü 8.2 beta dağıtımıyla saatin çıkışının yaklaştığını haber veriyor. Geliştiricilere uygulamalarını Apple Watch ekosistemine uydurmaları için vakit tanıyan Kaliforniyalı firma, önceden port çalışmalarına başlayan ESPN, American Airlines ve Instagram'ın akıllı saati nasıl kullanacaklarına dair ipuçları vererek diğer yazılım ekiplerini hareketlendirmeyi umuyor. Apple Watch'a ilgili geliştiriciler için kılavuz niteliğindeki WatchKit resmi sayfasına kaynak bağlantısından ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 18.11.2014
Kaynak: Apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler