Apple, iOS 8.2 beta 2 güncellemesini geliştiricilere dağıtmaya başladı

Apple, iOS 8.2 beta 2 güncellemesini geliştiricilere dağıtmaya başladı

Dün mobil cihaz kullanıcıları için iOS 8.1.2 güncellemesini dağıtmaya başlayan Apple, hareketli bir hafta yaşıyor. iOS kullanım oranı tablosunu da yenileyen Cupertino merkezli teknoloji şirketi, son olarak deneme çalışmaları üç hafta önce başlayan 8.2 versiyonunu güncellemeye başladı.

Kasım ayı ortalarında ilk beta sürümü yayımlanan ikinci büyük iOS 8 yükseltmesi, bugün itibarıyla geliştiricilere iOS 8.2 beta 2 olarak ulaştırılıyor. iOS geliştirici merkezinden indirilebilen veyahut yaklaşık 67 MB büyüklüğündeki OTA paketi cihaza kurularak edinilebilen sürüm, gerek sistem gerekse WatchKit SDK'sı ile ilgili düzenlemeleri içeriyor.

İlk beta dağıtımında tespit edilen sanal klavyenin Safari, Maps ya da diğer bazı uygulamalarda görünmemesi sorunu, beta 2 ile çözüm buluyor. Ayrıca Siri dijital asistan hizmetine Singapur İngilizcesi seçeneği geliyor. Apple Watch saatine hazırlık yapan geliştiriciler için oluşturulan WatchKit cephesinde ise, uyarıya dokunarak uygulama çalıştırmada sorun yaşatan bir sorun ve Watch uygulamalarının çökmesi sıkıntısı çözülüyor.

Günlük kullanıma uygun olmadığı gibi, geliştiriciler için de iOS 8.2 geliştirme çalışmalarına tahsis edilmiş özel bir cihaza yüklenmesi tavsiyesiyle ulaştırılan iOS 8.2 beta 2, yazılımın stabil seviyeden uzak olduğunu gösteriyor. iOS 8.2 nihai sürümünün tahmini çıkış tarihi; 2015 ilk çeyreği sonu.



Eklenme tarihi: 10.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler