iOS in the Car fonksiyonu önümüzdeki hafta tanıtılacak

iOS in the Car fonksiyonu önümüzdeki hafta tanıtılacak

Apple, geçen sene haziranda duyurduğu iOS 7 işletim sisteminin araç içi sistemlerle bütünleşmesini mümkün kılacak bir özellikten bahsetmişti. iOS in the Car olarak bilinen bu fonksiyon, otomobillerdeki kontrol panelinde yer alan ekranların iOS cihazları tarafından kontrol edilebilmesini sağlayacak. Financial Times'in haberine göre; Amerikalı teknoloji devi, önümüzdeki günlerde başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında bu yazılım entegrasyonunu resmen tanıtacak.

iOS in the Car'ın ilk duyurusunda, Honda, Mercedes-Benz, Ferrari, Volvo, Chevrolet, Chevy, Nissan, Infiniti, Jaguar, Kia, Hyundai, Acura ve Opel gibi otomotiv sektörünün önde gelen üreticilerine ait vasıtalarda kullanılacağı ilan edilmişti. İngiliz haber kaynağı, yarın ilk basın günü gerçekleştirilecek otomotiv fuarında, yalnızca Ferrari, Volvo ve Mercedes-Benz'in yeni nesil çözümleri üzerine bu iOS özelliğinin sergileceğini rapor etti.

Araç içi kontrol paneline iPhone ve iPad bağlantısıyla Siri, Apple Maps gibi hizmetlerden faydalanabilme, arama ve mesaj gönderme gibi işlevler kazandıracak iOS in the Car, ayrıca araçtaki yolcuların film izleme, müzik dinleme gibi eğlence aktivitelerinde bulunmalarına da imkan tanıyacak. Çok yakında resmen dağıtılmaya başlayacak stabil iOS 7.1 sürümüyle aktif hale gelecek bu fonksiyon, mevcut tüm iOS 7 uyumlu aygıtlar aracılığıyla anlaşmalı otomobil üreticilerinin ürünleri üzerinden tecrübe edilebilecek.



Eklenme tarihi: 1.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler