Apple, Hata 53 yüzünden pert olan telefonlar için güncelleme yayımladı

Apple, Hata 53 yüzünden pert olan telefonlar için güncelleme yayımladı

Apple servislerindeki yüksek tamir ücretleri nedeniyle yetkisiz servislere yönelen tüketiciler, son dönemde ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. TouchID sensörü ya da düğme kablosunun yetkisiz değiştirildiği telefonlar, Apple tarafından biyometrik verilerin güvenliği adına "Hata 53" adı altında resmen kilitlenmeye başladı. iOS 9 ile gelen bu düzenleme, Apple'nin bazı tüketici grupları tarafından dava edilmesine kadar uzanan büyük bir kriz haline geldi.

Aldığı tepkilere güvenlik önlemlerini gerekçe göstererek yanıt vermeye çalışsa da müşterilerini ikna edemeyen Cupertino merkezli teknoloji devi, Hata 53 sorununa çözüm olacak değişiklikleri içeren yeni bir iOS 9.2.1 sürümü dağıtmaya başladığını açıkladı. 13D20 yapı numaralı güncelleme, TouchID sensör ya da düğme kablosunun yetkisiz değiştirildiği cihazlardaki kilidi kaldırıyor. Fakat güncellemenin tüm sorunları çözdüğünü söylemek güç.

Çalıntı durumunda oluşabilecek güvenlik ihlalleri sebebiyle yeni güncellemeyle kilidi açılan cihazlar, TouchID fonksiyonlarından faydalanamayacaklar. Sadece orta düğme özelliği gösteren sensör, Apple servislerinde cihazla resmi eşitleme işlemi gerçekleştirilmediğinden fonksiyonunu yitirmiş olarak hizmet verecek. Yine de bu senaryonun cihaz sahiplerince telefonu tamamen kilitleyen Hata 53'ten daha iyi karşılanacağı kesin.



Eklenme tarihi: 19.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler