Apple 1 milyar iOS cihaz satışı gerçekleştirdi

Apple 1 milyar iOS cihaz satışı gerçekleştirdi

Apple, dün 2014 dördüncü çeyreğini kapsayan son mali raporunu açıklamak için yatırımcılarıyla bir araya geldi. Yeni rekorları beraberinde getiren bu raporun sunumunda firma CEO'su Tim Cook, 22 Kasım 2014 tarihinde 1 milyarıncı iOS cihazının Apple'den çıkışını gerçekleştirdiklerini duyurdu. Yetkililer, uzay grisi rengindeki 64 GB iPhone 6 Plus olarak detaylandırdığı bu özel ürünü satış başarısının hatırası olarak saklayacaklarını aktardı.

Cupertino merkezli teknoloji devinin son çeyrekteki başarısı tabi ki bundan ibaret değil. 74,5 milyon iPhone, 21,4 milyon iPad ve 5,5 milyon Mac bilgisayarı satan firma, 74,6 milyar dolar kazanıp 18,02 milyar dolar kar elde ettiğini bildirdi. Bu kar rakamı, aynı zamanda tarihte bir şirket tarafından üç aylık mali çeyrekte elde edilmiş en yüksek kar oldu. Rekorun önceki sahibi olan enerji şirketi Gazprom, 16,2 milyar dolar ile ünvanı elinde bulunduruyordu. Yalnızca bu gelişme bile teknoloji şirketlerinin enerji piyasasını alt edebilecek hacimde bir endüstri oluşturduklarını göstermeye yetiyor.

Apple'nin yükselişinde en az yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kadar büyük rol oynayan, Çin pazarındaki patlama oldu. Dünyanın en büyük mobil piyasasında %157 artışla 16,1 milyar dolar gelir elde eden Apple, App Store gelirlerini de yüzde 41 oranında artırmayı başardı.

iOS platformunun tarihindeki en yüksek yeni kullanıcı girişinin yaşandığı 2014 son çeyreği, Android ekosisteminden ciddi geçişlere sahne olmuş. Yeni cihaz satışlarının da büyük bölümünü rakip platform kullanıcıları oluşturmuş.

Nakit hacmi 178 milyar dolara ulaşan Apple, son iki yıldır süren düşüş senaryolarını çürütmeyi başardı ve elde ettiği rakamlarla ekonomi tarihine adını yazdırmaya hak kazandı. Yükselişin 2015'te piyasaya sürülecek yeni segmentlere mensup ürünlerle devam etmesi kaçınılmaz görünüyor.



Eklenme tarihi: 28.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler