App Store uygulamaları için boyut sınırı 4 gigabayta yükseltildi

App Store uygulamaları için boyut sınırı 4 gigabayta yükseltildi

Hizmete sunulduğu 2008'den beri geliştiricilere uygulamaları için 2 gigabaytlık bir sınırlama uygulayan App Store nihayet ilk kez bu politikasında değişikliğe gitti. Resmi geliştirici sitesinden iOS yazılımcılarını bilgilendiren Apple, uygulama boyutu için belirlediği yeni üst sınırın 4 GB olduğunu resmen ilan etti.

Yeni uygulama boyut sınırlamasından faydalanan ilk içerik, geçen ay indirmeye sunulan 3,8 gigabaytlık Disney Infinity: Toy Box 2.0 olmuştu. Disney'in yeni oyunuyla ilk kez test edilen bu sınırın artık tüm geliştiriciler için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Yıllar sonra gelen değişikliğe sebep olarak, artan iPhone ve iPad ekran çözünürlükleri ve yoğun grafik ögelerine sahip daha geniş kapsamlı yapımların çoğalması gösteriliyor.

2 GB sınırlaması, daha önce birçok mobil oyunda iOS kullanıcılarının aynı yapımın Android kopyası kadar üstün grafik özelliklerini tecrübe edememesine neden olmuştu. Hatta bazı oyunların yine bu sınırlama yüzünden iOS ekosistemine sunulmadığını belirtmek gerekiyor. Sınırlamanın iki katına çıkarılması olumlu bir gelişme olsa da; şimdiden 4 GB seviyesini zorlayan geliştiricilerin, birkaç yıl sonra yeniden Apple'nin politikalarından dem vurmaya başlayacağını tahmin etmek zor değil.



Eklenme tarihi: 13.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler