iPhone 6s iki farklı Apple A9 çipi kullanıyor

iPhone 6s iki farklı Apple A9 çipi kullanıyor

Apple, geçen hafta satışa sunduğu telefonlarında iki farklı çipset tasarımı kullanıyor. Chipworks tarafından ortaya çıkarılan bu bilgi, Apple A9 yongasının iki farklı 1x nm üretim süreci teknolojisiyle üretildiğini gösteriyor.

A9 yongasının üretimi için hem Samsung hem de TSMC ile anlaşan Kaliforniyalı teknoloji devi, gün yüzüne çıkarılan son bilgilere göre iki üretici için farklı çipler tasarlamış. Benzer performansa sahip iki çipten 14 nm FinFET teknolojisini kullanan Samsung üretimi APL0898, 96 mm2 zar alanıyla anakart üzerinde diğer yarı iletken çipten %8 daha az yer kaplıyor. TSMC'nin 16 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen APL1022 ise 104,6 mm2 zar alanına sahip. İki çip arasındaki fark cihazın anakart tasarımını etkilemese de güç tüketimi ve ısınma değerlerinin farklılık göstermesi bekleniyor.

Tedarik sorunu yaşamamak için daha önce birçok kez ürünlerinde farklı firmalara ait donanım elemanlarına yer veren Apple, Macbook'larda kullandığı Samsung/Toshiba SSD'ler ve Samsung/LG LCD panellerde aynı model cihazlar arasında performans farklılıklarına neden olmuştu. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için henüz bu tür sorunlar ortaya çıkaracağını söylemek güç. ancak Chipworks ve diğer uzman ekiplerin incelemelerini tamamlamasından sonra bir fark olup olmadığına karar verilecektir.



Eklenme tarihi: 29.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler