20 nm'lik Apple A8 yongasına ait detaylar yayımlandı

20 nm'lik Apple A8 yongasına ait detaylar yayımlandı

iFixit ile başlayan yeni Apple iPhone telefonlarının analiz çalışmaları, donanım uzmanı Chipworks ekibinin raporuyla devam ediyor. Kaliforniyalı teknoloji devinin sekizinci nesil cihazlarında hangi çiplere yer verdiğini tespit eden patent ve teknoloji analisti şirket, A8 yongada sistem çözümünü de es geçmedi.

Elpida markalı 1 GB LPDDR3 sistem belleğiyle paketlenen 20 nm üretim süreci teknolojisini n kullanıldığı Apple A8, TSMC tarafından üretilen ilk Apple A serisi çipset oldu. Şimdiye kadarki tüm iPhone'ler, Samsung'un yarı iletken çip üretimi yapan sektör devi alt kuruluş tarafından imal ediliyordu. 2 milyar transistöre sahip A8, 89,2 milimetrekarelik zar alanıyla geçen seneki A7'den yüzde 13 daha az yer kaplıyor. 20 nm sürecine geçilmiş olması sayesinde 1,4 GHz çift çekirdekli özel tasarım Cyclone işlemciyle hem daha az güç tüketen hem de %25 daha yükse performans ortaya koyan yongada sistem çözümünün grafik performansı da yüzde 50 civarında artış gösteriyor.

7 mm seviyesindeki kalınlıklarıyla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, son teknoloji yarı iletken yongaları sayesinde bu kadar ince bir forma sahip olabilmiş. Çok büyük bir performans artışı vaat etmese de, A8'in iPhone 6 modellerindeki en önemli güncelleme olduğunu söylemek mümkün. Aşağıdan çipin iPhone 6 Plus anakartı üzerindeki konumuna ve diğer çiplere yakından göz atabilitsiniz.



Eklenme tarihi: 20.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler