Apple 500 milyonuncu iPhone satışını gerçekleştirdi

Apple 500 milyonuncu iPhone satışını gerçekleştirdi

Apple'nin 29 Haziran 2007 tarihinde ilk iPhone modeliyle başlayan cep telefonu serüveni çok önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Forbes'in duyurduğu habere göre; Cupertino merkezli teknoloji devi 500 milyonuncu iPhone satışını gerçekleştirdi. 7 seneden daha kısa sürede bu satış rakamına ulaşmayı başaran üretici, hız kesmeden mobil endüstrideki büyümesini sürdürüyor.

100 milyon barajına 4 yılda ulaşabilen Apple, son üç senede büyük bir yükseliş gösterdi. Özellikle serinin ilk büyük çaplı tasarım değişikliğine öncülük eden iPhone 4, halen 8 GB'lik versiyonuyla firmanın giriş seviye telefon hattını oluşturuyor. iPhone 4'ü takip eden cihazların köklü yeniliklerden yoksun oluşu tüketicilerin tatmin edilememesine yol açsa da, firmanın son mali çeyrekte 51 milyonluk telefon satışıyla yeni bir rekora imza attığını belirtmek gerekiyor.

iOS işletim sisteminin geliştiricisi, muhtemelen önümüzdeki aylarda satış rakamlarında belirgin bir düşüş yaşayacak. Zira büyük ekranlı iPhone 6 söylentileri artarak internet alemini sarmaya devam ediyor. Firma yöneticileri de önceki yıllarda yaptıkları açıklamalarla söylenti ve sızıntıların satışları olumsuz etkilediğini doğrulamıştı. 4,7 inç civarında bir ekranın eşlik edeceği sekizinci nesil Apple telefonunun Eylül 2014 gibi satışta olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 25.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler