Android telefonlar için çoklu kullanıcı desteği Android L ile geliyor

Android telefonlar için çoklu kullanıcı desteği Android L ile geliyor

Android 4.2 işletim sistemi versiyonuyla tablet bilgisayarlara çoklu kullanıcı desteği kazandıran Google, bu önemli fonksiyonu iki yıldır tabletlere özel olarak sunuyor. Bugün çoklu kullanıcı desteğinden mahrum bırakılan akıllı telefon sahiplerinden biri, firmanın hata takip sisteminden talebini paylaştı ve çok geçmeden bir Google geliştiricisinin sevindirici haberiyle karşılaştı.

Daha önce tüketiciler ve medyadan gelen sorular üzerine neden telefonlarda çoklu kullanıcı desteğinin mevcut olmadığına açıklık getiren internet devi, yürttükleri deneme çalışmaları sonucu bu özelliğin telefon kanadını rafa kaldırdıklarını ilan etmişti. Aynı telefonda tamamen farklı iki kullanıcı profili oluşturulmasıyla kısa mesaj ve sesli/görüntülü aramaların ulaşması durumunda profiller arası bir çatışma meydana geleceğini öngören Android ekosisteminin patronu, sonraki versiyonlarda yeniden gündeme getirmek üzere akıllı telefonlar için çoklu kullanıcı yetisini iptal etmiş. Ancak bu özelliği daha farklı bir yapıda yeni Android L güncellemesine entegre eden Google, nihayet çoklu görev fonksiyonuyla tüm cihaz sahiplerini kapsayacak.

Çocuklar için kısıtlandırılabilir bir mod oluşturma imkanı tanıyacak bu özellik, aynı zamanda hem iş hem de günlük yaşamı için aynı telefonu kullanmakta olan kullanıcılar için de büyük kolaylık sağlayacak. Şimdilik derin detayları paylaşılmayan telefonlar için çoklu görev yetisi, bu sonbahar döneminde Android 5.0 versiyonu ile piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 6.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler