Android'in ürün müdürü Xiaomi'ye geçiyor (Güncelleme)

Android'in ürün müdürü Xiaomi'ye geçiyor (Güncelleme)


Açık kaynak kodlu Android işletim sisteminin babası olarak nitelendirilen Andy Rubin, geçtiğimiz mart ayında piyasanın en büyük mobil ekosisteminin liderliğini Sundar Pichai'ye bırakıp Google bünyesinde farklı projelere odaklanacağını açıklamıştı. Andy döneminde Android'in medyadaki yüzü, ürün duyuruları ve basın organizasyonlarının ön plana çıkan ismi haline gelen ürün müdürü Hugo Barra, bu beklenmedik karardan sonraki dönemde de takımın öne çıkan yöneticisi olarak etkin rolünü sürdürdü.

AllThingsD'nin kaynaklarına göre; Android'in meşhur ürün müdürü Google'den ayrılmak için istifasını yönetime sundu. Mart 2008'de ses algılama yazılımları uzmanı Nuance'deki ürün müdürlüğü görevini bırakarak Google'ye gelen Barra, uzun süredir Android takımının tepe yöneticileri arasında yer alıyor. Ani ayrılıklar yaşayan Android takımının bu gelişmelerden nasıl etkileneceğini zaman gösterecek.

Yayımlanan raporda, MIT mezunu bilgisayar bilimcisinin Çin'deki en hızlı büyüyen telefon üreticilerinden birinde çalışmaya başlayacağı öne sürülüyor. Şimdilerde Mi3 adlı yeni amiral gemi telefonunu gün yüzüne çıkarmaya hazırlanan Xioami isimli bu üretici, uzak doğunun ünlü girişimcilerinden Lei Jun tarafından üç yıl kadar önce kurulmuştu.

Geliştirdiği Android tabanlı MIUI yazılımı ile dünya genelinde tanınmaya başlayan Xiaomi'nin ilk telefonu, 2011'de resmiyet kazanmış, uzak doğuya özel bir ürün olmasına rağmen gerek Avrupa gerekse Amerika medyasında geniş yer bulmuştu. Uluslararası basındaki etkinliği hızla artan ve yakın geleceğin en büyük mobil cihaz üreticileri arasında gösterilmeye başlayan Xiaomi, gelişiminde çok büyük rol oynayan Android platformunun ürün müdürünü kendi safına çekerek küresel pazara açılmayı planladığı şu dönemde büyük bir koz elde etmiş olacak.

Henüz Hugo Barra, Google veya Xiaomi cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak kaynağın güvenilir olması sebebiyle ilerleyen saatlerde bu iddiaların resmen doğrulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yöneticinin istifasını verdikten sonra Sergey Brin'i de kapsayan kişisel hayatıyla ilgili bir hadise yaşadığı aktarılıyor. Barra'nın kararıyla alakalı olmadığı belirtilen bu durum hakkında bilgi almak için kaynak bağlantısına göz atabilirsiniz.

Güncelleme:Resmi Google+ hesabından bir açıklama yapan Hugo Barra, Google'deki görevinin sona erdiğini doğruladı ve artık Xiaomi'nin küresel operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 29.08.2013
Kaynak: AllThingsD

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler