Android Wear saatler artık iPhone ile birlikte kullanılabilecek

Android Wear saatler artık iPhone ile birlikte kullanılabilecek

Son dönemde söylenti dünyasında yankı bulan haberlerden biri olan iPhone için Android akıllı saat desteği iddiası nihayet resmiyet kazandı. Google, resmi blog sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Android Wear saatlerinin iOS desteği kazandığını duyurdu.

iOS 8.2 ve üstü sürümlere sahip iPhone 5, 5s, 5c, 6 veya 6 Plus telefonlarına destek sunan Android Wear yardımcı uygulaması halihazırda App Store üzerinden indirilmeye hazır durumda. Google uygulamaları ve cihaza düşen bildirimleri saate iletmeye yarayan bu eşleme işlemi, tıpkı Android telefonlarda olduğu gibi gerçekleştiriliyor. Ancak bağlanacak saatin Android Wear 1.3 sürümne sahip olması şart.

En son sürüm Android ile satılmayan birinci ve ikinci nesil saatlerin doğrudan iOS desteğiyle geldiklerini söylemek güç. Tek destekli saat konumundaki LG Watch Urbane olmasına rağmen Moto 360 gibi ilk Android Wear çözümlerini de iPhone aracılığıyla kullanmak mümkün. Ancak akıllı saatin öncesinde bir Android telefonla eşlenip son sürüme yükseltilmesi gerekiyor. Aksi takdirde iOS bağlantısı gerçekleştirilemiyor.

Gelecek Android Wear çözümlerinin tamamı iPhone 5 ve üstü Apple telefonlarıyla sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabilecek.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 1.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler