2014'ün en çok satan Android saati ve toplam satış rakamları

2014'ün en çok satan Android saati ve toplam satış rakamları

2013'te alevlenen giyilebilir elektronik piyasası, geçtiğimiz yıl 4,6 milyon akıllı bileklik/saat ile yükselişini sürdürdü. Bu sektöre en çok ürün vermiş isim olan Samsung'un liderliği sürerken, analiz firması Canalys'ten sektöre dair önemli açıklamalar geldi.

Analiz firması, ilk yıl performansı merakla beklenen Android Wear saatlerinin 1 milyon barajını aşamayarak 720 bin sattıklarını bildirdi. Temmuz 2014'te LG ve Samsung'un ilk çözümleriyle başlayan satışlar, sonraki ay Motorola ve yıl sonuna doğru Sony ile ASUS saatlerinin de eklenmesiyle oldukça güçlü bir ürün yelpazesinden beslenmeye başlamıştı. Birinci nesil Android saatlerinin lideri, hiç kuşkusuz ekosistemin en çok konuşulan cihazı Moto 360 oldu. Yuvarlak ekranıyla klasik saat tasarımını modern akıllı saat konseptiyle birleştiren Motorola, kendi ülkesi ABD'de büyük ilgi görüyor.

Android Wear platformunun yanı sıra, akıllı saat/bileklik piyasasında fitili ateşleyen isimlerden biri olan Pebble de nihayet iki yılın sonunda 1 milyon ürün satış barajını aşabildi. Öte yandan Çinli Xiaomi'nin ilk gününde 100 binden fazla saat ucuz akıllı bilekliği de 1 milyonu geride bırakan akıllı çözümlerden oldu.

Nisanda satışa çıkacak Apple Watch sayesinde sektörün ciddi bir yükseliş yakalaması bekleniyor. Sadece iOS uyumlu Apple saati, rakip platformlardaki kullanıcıları akıllı saat kavramına ısındıracak etkiyi gerçekleştirebilecek yegane unsur. Bununla birlikte yıl sonuna doğru telefon özellikli çok daha gelişmiş saatlerin piyasaya yerleşmeye başlayacağını da ekleyelim.



Eklenme tarihi: 11.02.2015
Kaynak: Canalys

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler