Android Wear 5.1 güncellemesine dair ilk detaylar açıklandı

Android Wear 5.1 güncellemesine dair ilk detaylar açıklandı

Akıllı saatler için şimdiye kadarki en büyük güncellemesini yayınlamaya hazırlanan Google, resmi blog sitesinden Android Wear 5.1 sürümünü detaylandırdı. Android Wear takımının mühendislikten sorumlu yöneticisi David Singleton tarafından yapılan açıklamada, yeni arayüz özellikleri ve büyük öneme sahip yeni bir donanım desteği hakkında bilgi verildi.

Saat ekranını her zaman açık tutmaya yarayan bir moda sahip olan Android saatler, yeni güncellemeyle birlikte artık ekranda açık kalan uygulamaları da bu modda görüntüleyebilecek. Önceki sürümlerde açık kalan bir uygulama, kullanıcı kolunu aşağı indirdiğinde kapanıyordu. Ancak 5.1 ile birlikte uygulama siyah-beyaz görünüme geçerek düşük güç tüketimiyle ekranda sergilenmeye devam edecek.

GPS ve çevrimdışı müzikten sonraki şimdi de Wi-Fi desteği kazanan Android saatler, Bluetooth menzilinden çıkmış olsa dahi eşlendiği telefonla bilgi alışverişini sürdürebilecek ve internete bağlı kalarak fonksiyonlliğini devam ettirebilecek.

Android Wear ana ekran mekanizması da son işletim sistemi güncellemesinden nasibini alıyor. Artık bir cihaz sahibi bileğini döndürerek saat ekranındaki bir uyarıyı geçebilecek. Kullanım kolaylığı sağlayacak bu hareketinin yanı sıra saat ekranına yapılacak tek dokunuşla tüm uygulama ve mesajlara erişilmiş olacak.

Yeni sürümün Sony sayesinde öğrenilen iki yeniliği ise şunlar; yazı boyutunu ayarlayabilme ve "pop-up" uyarı görüntüleme. Ayrıca Google'nin son icraatlerinden biri olan el yazısı algılama yetisi de Android Wear'in son sürümüne entegre edilmiş olacak. Mesajlaşırken yollamak istediğiniz emojiyi basitçe çizmeniz yeterli olacak.

İlk olarak LG Watch Urbane ile güncelleme dağıtımına başlayan Google, önümüzdeki haftalarda diğer tüm saatleri yeni Wear yükseltmesiyle buluşturacak.



Eklenme tarihi: 21.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler