Android Go piyasaya sürülmeye hazır

Android Go piyasaya sürülmeye hazır

Ekimde test edilmeye başlayan Android 8.1 Oreo güncellemesi yarın ilk stabil sürümüyle cihaz sahiplerine dağıtılacak. Güncellemeye daha önce Google tarafından duyurulan özel bir yazılım optimizasyonu da eşlik edecek. Android Go olarak isimlendirilen optimizasyon, giriş seviye Android telefonlar için yeni bir dönem başlatacak.

Oreo'nun 8.1 sürümünü kullanacak olan 512 MB ya da 1 GB RAM'li düşük donanım telefonlar, Android Go optimizasyonları sayesinde çok daha stabil şekilde çalışma imkanı yakalayacak. Play Store ve diğer Google uygulamalarının özel sürümlerini hazırlayan internet devi, hafızada daha az yer tutacak sistem içerikleriyle 8 GB'lık bir telefonda kullanılabilir depolama alanını iki katına çıkardığını iddia ediyor. Uygulamaların artık ortalama yüzde 15 daha hızlı açılacağını belirten Google, Android ekosisteminin her segmentinde pürüzsüz mobil cihaz deneyimi için önemli bir adım attığını düşünüyor.

Google, yarın Android 8.1 sürümünü Pixel, Nexus ve Android One telefonları için OTA güncelleme olarak dağıtacak. Kaynak kodların paylaşılmasıyla üreticilerin ilk Android Go optimizasyonlu cihazları için çalışmaları hızlanacak. Google, ilk telefonların birkaç ay içerisinde satışa çıkacağını öngörüyor.



Eklenme tarihi: 5.12.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler