Android M ile 4K ekran ve microSD karta APK yükleme desteği geliyor

Android M ile 4K ekran ve microSD karta APK yükleme desteği geliyor

Yazılım güncelleştirmeleri yeni nesil donanımlar için optimizasyon sağlamak üzere hazırlanır. Geçen akşam tanıtılan Android M sürümü de gerek USB Type-C portu gerekse parmak izi okuyucuya getirdiği resmi destek sayesinde mobil donanım modasına ayak uyduracağını göstermişti. Google I/O 2015'te açıklanmayıp tanıtım belgelerinden öğrenilen bir diğer donanım desteği ise, 4K Ultra HD ekran uyumluluğu.

İlk kez iki sene önce Samsung'un gündeme getirdiği 4K telefonlar, muhtemelen bu yıl gerçek olacak. Sonbaharda en az bir Ultra HD telefon piyasaya sürmesi beklenen Güney Koreli üretici, ekran piyasasına öncülük etmesi sayesinde Google'yi de en güncele hazır bir yazılım geliştirmesi sayesinde beraberinde yeni çözünürlük standardına taşımış oldu. Eylülde satışa çıkacağı bildirilen Galaxy Note 5, bu donanımsal destekten ilk istifade eden akıllı telefon olabilir.

Öte yandan Froyo sürümünden beri belirli ölçüde microSD karta uygulama verisi yüklenebilmesini mümkün kılan Google, Android M ile bu desteğini APK dosyasını taşımaya kadar genişletmiş olacak. Artık bir uygulamayı Android M yüklü cihazınızda tamamen hafıza kartına taşımak mümkün. Yeniliklerine geliştirici ön inceleme sürecinde devam edeceği açıklanan Google, Android M sürümünü 2015 üçüncü çeyreğinde Nexus'lar için dağıtmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 29.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler