Android platformunun mucidi Andy Rubin Google'den ayrıldı

Android platformunun mucidi Andy Rubin Google'den ayrıldı

Android işletim sisteminin mucidi Andy Rubin resmen Google'den ayrılıyor. 11 yıl önce temellerini Palo Alto'da attığı Android şirketiyle günümüzün en güçlü mobil platformunu başlatan teknoloji dünyasının önemli ismi artık Google'yi bırakıp yeniden kendi yolunu çizme vakti geldiğini açıkladı.

Kariyerine robot mühendisi olarak Carl Zeiss'te başlayan Yahudi asıllı Amerikan bilgisayar bilimcisi, sektördeki üçüncü yılında Silikon Vadisi'ne transfer olmuş. Batının teknoloji merkezindeki ilk görevi Apple'den gelir ve birkaç farklı şirkette serüveni devam eder. Ardından kurucularından biri olduğu Danger ile ABD'li T-Mobile operatörünün meşhur PDA'sı Kickstarter'i tasarlar. Mobil endüstriye tam manasıyla girişini bu sayede yapmış olur. Daha sonra yine Silikon Vadisi'nde temelleri atılan Android girişimine hayat verir. Zor dönemlerden geçerek büyüttüğü şirketi, kurulduktan iki yıl sonra, 2005'te Google'ye satılır. Bu alım sonrası Andy Rubin için 9 yıl süren Google görev hayatı başlar.

Android işletim sisteminin Google çatısı altında dünyayı ele geçerdiği dönemde Andy Rubin, firmanın mobil ve dijital içerikten sorumlu üst düzey başkan yardımcılığını yürütüyordu. Rubin, Mart 2013'te bu görevini şimdilerde Google'de kurucu ve CEO Larry Page'den sonraki iki numaralı isim olarak anılan Sundar Pichai'ye devrederek Google bünyesinde yeni serüvenlere yelken açacağını ilan etmişti. Nihayet belirsiz geçen aylardan sonra Aralık 2013'te teknoloji devinin robotik araştırma kolunun başına Andy Rubin ismi yazılır. Ancak girişimci ruhu onu bu mevkiide bile rahat bırakmaz.

Teknolojik donanım geliştirmek isteyen girişimlere kulukça olacak bir şirket kurmak üzere Google'den ayrılmaya karar veren Andy Rubin, yerini araştırma bilimcisi James Kuffner'e bırakıyor. Ardından milyarlarca mutlu mobil cihaz kullanıcısı bırakan Rubin'e büyük bir teşekkür borçlu olduklarını bilen Larry Page, şirketini bu günlere taşımasında büyük rol oynayan iş arkadaşını kısa bir açıklamayla uğurladı. Bundan sonra Rubin'in atacağı her adımın dikkatle takip edileceğinden şüphe yok.



Eklenme tarihi: 31.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler